Monena suunnittelukilpailu

Monena U-naulakko suunnittelukilpailu

Monena suunnittelukilpailu

Voittajatyön lanseeraus

Vihdoin saamme esitellä suunnittelukilpailun tuotoksena syntyneen valmiin tuotteen. 

Uusi tuotteemme kantaa nimeä U-naulakko. Se soveltuu niin julkisiin tiloihin kuin kodinkin vaatesäilytykseen ja toimii tyylikkyytensä ansiosta osana sisustusta. Suunnittelijakaksikosta, Rosa-Mariasta ja Janista, voit lukea alta lyhyen esittelyn.

Uuteen naulakkoon voit tutustua:
www.monena.fi/fi/tuotteet/u-naulakko/

 

Suunnittelukilpailun voittajakaksikko

Meillä on ilo esitellä suunnittelukilpailumme voittajatyön suunnitellut kaksikko: Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen.

Sekä Rosa-Maria että Jani ovat valmistuneet muotoilijoiksi Lahden Muotoiluinstituutista ja tehneet valmistumisestaan asti suunnittelutöitä yhdessä. Yhteistyön jatkumo on ollut heille luonnollinen opintojen jälkeen, koska jo opintovaiheessa he suunnittelivat eri projekteja tiiminä ja huomasivat yhteistyön sujuvan sekä suunnitteluajattelun kohtaavan.

Näin he kertovat suunnittelufilosofiastaan: "
Suunnitellessamme ajatus on luoda asioita, jotka tuovat iloa arkeen esteettisyydellään ja toiminnallisuudellaan. Käyttökokemus ja ihminen ovat suunnittelumme keskipiste. Inspiroivia teemoja ovat kontrastien ja klassisten elementtien yhdistely tasapainoisiksi kokonaisuuksiksi. Yhdessä ne luovat mielenkiintoisia ja aikaa kestäviä ratkaisuja."

Suunnitellessaan naulakkoa suunnittelukilpailuumme, Rosa-Maria ja Jani kertovat alussa lähteneen leikittelemään erilaisilla muodoilla ja rakenteilla. "Tavoittelimme muotoa, joka olisi mahdollisimman vähäeleinen ja kiinnostava". Suunnittelun lähtökohdiksi he mainitsevat käytännöllisyyden ja ilmavuuden sekä monipuolisuuden henkareiden ja koukkujen osalta. Näin ajatus naulakon muodosta syntyi ja tavoitteet nivoutuivat hyvin yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lähdemme innolla kehittämään tulevaa naulakkouutuuttamme tämän suunnittelijakaksikon kanssa. Seuraa kehitysprosessia nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavillamme!

 

Suunnittelukilpailun voittajatyö on valittu

Saapuneiden töiden määrä suunnittelukilpailuumme oli runsas, yhteensä 59 kappaletta. Ehdotusten laatu oli ilahduttavan korkeatasoinen.

Palkintolautakunta kokoontui 18.8.2021. Koronatilanteesta johtuen palkintolautakuntaan jouduttiin tekemään viime hetken muutos, Tanja Lundénin sekä Tomas Nordströmin korvasi Esa Tanninen Summanen Oy:stä. Lautakunta pohti ja keskusteli saapuneista töistä usean tunnin ajan ja lopulta voittajaksi valittiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä U-naulakko nimimerkiltä Kuulas.

Palkintolautakunta perusteli päätöstä seuraavin argumentein:
-vähistä elementeistä tehty paljon
-ajanmukainen
-muotokieleltään kepeä ja selkeä
-uudentyyppinen ajattelu
-teollinen valmistus ja logistiikka otettu huomioon suunnittelussa
-veikeä muttei lapsellinen


Voittajan lisäksi kilpailuehdotuksissa oli mielenkiintoisia ideoita ja ajatuksia. Summanen Oy on yhteydessä muutamaan kilpailuun osallistuneeseen nimimerkkiin kilpailuehdotuksen jatkokehityksen tai mahdollisten tulevien suunnitteluprojektien osalta.

Kiitämme sydämellisesti kaikkia kilpailuun osallistuneita. Uuden naulakon matkaa valmiiksi tuotteeksi pääsee seuraamaan sosiaalisen median kanavillamme.
 

Kilpailutöiden palautusaika on umpeutunut

Suunnittelukilpailuumme osallistuvien kilpailutöiden palautusaika on umpeutunut 20.6.2021.

Saimme runsaasti hienoja ehdotuksia, joita palkintolautakunta ryhtyy käymään läpi tarkemmin. Kiitämme lämpimästi jo tässä vaiheessa kaikkia suunnittelukilpailuun osallistuneita. Kilpailun tulokset julkistetaan keskiviikkona 25.8.

 

Kilpailutehtävä

Summanen Oy on vakavarainen perheyritys kolmannessa polvessa ja tunnettu metallituotteiden sopimus- ja projektivalmistuksesta, sekä nykyään myös omista erikoiskalustamisen mallistoista, Monena ja Alastek. Toimimme kalustevalmistuksen kentällä laaja-alaisesti tehden yhteistyötä monien eri suunnittelijoiden kanssa. Yritys panostaa vahvasti tuotekehitykseen sekä myyntiin ja markkinointiin.

Monena on julkisten eteis- ja aulatilojen kalustamisen markkinajohtaja.

Jo yli viidenkymmenen vuoden ajan Monenan kalusteita on valmistettu Suomessa. Asiakkaitamme ovat arkkitehdit, sisustussuunnittelijat, merkittävät julkitilakalustamisen jälleenmyyjät sekä rakennusliikkeet. Suurin yksittäinen tuoteryhmä on järjestelmänaulakot. Mallistossa on myös pysty- ja siirtonaulakoita, päiväkoti- ja koulunaulakoita, seinänaulakoita, kenkätelineitä, lokerikoita sekä lisätarvikkeita. Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia ratkaisuja julkisiin tiloihin kuten esim. tapahtuma- ja musiikkikeskuksiin, kouluihin ja päiväkoteihin sekä työtiloihin. Lähes kaikki tuotteemme ovat muotoilijoiden suunnittelemia.

Olemme havainneet, että markkinoilta puuttuu helppokäyttöinen yleispystynaulakko. Yleispystynaulakolla tarkoitetaan itsestään seisovaa ja vähän lattiapinta-alaa vievää, julkitilakestävää naulakkoa, joka toimii myös yksityiskodeissa.
Naulakolla tulee olla selkeä, yksinkertainen muoto ja visuaalisen ilmeen tulee toimia niin tyhjänä kuin täytettynä. Sen on oltava ilmava, eikä rakenne saa turhaan peittää näkyvyyttä tilassa. Naulakon perusmateriaali on teräs, maalivärit ovat Monenan perusväripaletin mukaiset.
Koukkuja naulakossa on oltava vähintään 5 kpl, niiden on oltava tarpeeksi suuria ja helppokäyttöisiä. Koukkujen lisäksi naulakossa tulee olla henkarimahdollisuus.
Naulakon on toimittava sellaisenaan, eikä se saa sisältää erillisiä lisäosia.

Kilpailun aikataulu ja vaiheet

Kilpailu on yksivaiheinen. Kilpailuaika on 22.3.2021–20.6.2021.
Kilpailun tulos julkistetaan Monenan sähköisissä kanavissa 25.8.2021. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Palkinnot

Kilpailupalkinnon arvo on 2000€.

Palkintolautakunta

Palkintolautakuntaan kuuluu 5 jäsentä.
Kimmo Kaarlejärvi, Toimitusjohtaja, Modeo Oy
Ilse Juola, Sisustussuunnittelija, Tmi Ilse Juola
Tomas Nordström, Toimitusjohtaja, Made in Finland Shop
Tanja Lundén, Toimitusjohtaja, Summanen Oy
Minna Salokannel, Tuote- ja muotoilupäällikkö, Summanen Oy

Palkintolautakunta valitsee puheenjohtajan ensimmäisessä kokouksessaan.

Kilpailuasiamies, Jaana Riihelä, Summanen Oy.

 

Kiinnostuitko?

Kilpailun tarkemmat tekniset tiedot löytyvät kilpailuohjelmasta ja kilpailun säännöistä.

Kysy lisää

Kysy lisää

Minna Salokannel

Tuote- ja muotoilupäällikkö

Minna Salokannel

Ota yhteyttä:
+358 50 433 6931
minna.salokannel@summanen.fi